Lovely Lasagne!
Här följer mitt bästa lasagnerecept:
- 700-800 g blandfärs
- 1 gul lök, hackad
- 1 röd lök, hackad
- 1 spansk chili, fint hackad (utan kärnor)
- 2 morötter, rivna
- 3-4 vitlöksklyftor, pressade
- 5-6 champinjoner, klyftade
- 1 burk/400 g krossade tomater
- 2 dl grädde
- 1-2 tsk worcestershiresås
- 1 buljongtärning, ta din favorit, jag använder kyckling
- 2 tsk balsamicovinäger
- 2-4 dl vatten
- 2 tsk soja
- 1 dl chilisås
- Ett antal pastaplattor till lasagne
- EVOO till stekning
- Salt och peppar (SoP)
- Santa Marias Roasted Garlic & Pepper
- Ca 200 g riven ost, gärna Västerbottensost
Ju lägre temperatur på har när du tillagar i ugn, detsto mer vätska stannar kvar i livsmedlet och desto mörare och saftigare blir slutresultatet, så ha låg temperatur i ugnen! Gör du till exempel ett helstekt kött i ugn, ha bara mellan 100-125 grader och istället längre tid, så hinner muskulaturen inte pressa ut så mycket köttsaft och göra köttet torrt. För att få den goda krispiga ytan kan man istället försteka köttbiten i en stekpanna innan man stoppar in den i ugnen! Ett annat bra tips för att få köttet så mört som möjligt är att marinera med syra, till exempel vin eller vinäger, eller om du har ont om tid, helt enkelt hälla i lite vin/vinäger i ugnsformen innan du stoppar in köttet i ugnen.
Lycka till kram Lady Di!
Hej och tack för god snabbmiddag, så gulligt av dig!!! Roligt att läsa din blogg, men fanken, jag blir ju hungrig igen... Varma Hälsningar Margareta!!!!!