Gravid

Hej!
Nu var det verkligen länge sedan jag var här inne och skrev, förlåt så mycket för det. Men till mitt försvar så har jag gått och fått en bulle i ugnen och har inte kunnat så mycket som närma mig köket utan att få kväljningar.. Till min sambos stora förtret har han numera fått stå för all matlagning, inklusive den stora bördan att försöka tvinga i mig mat. Men nu har det vänt!! Nu kan jag laga mat igen och aptiten är på väg tillbaka! Så igår slog jag till och bakade lite cupcakes till min systerson Jacobs födelsedag samt ett underbart grovt bröd (snart den 27:e och slut på pengar...). Här följer ett enkelt, snabbt och gott recept på ett grovt bröd utan jäst:

4 dl yoghurt eller filmjölk
1 dl mörk sirap
2 dl dinkelspelt eller grahamsmjöl
3 dl vetemjöl special
1 dl linfrö
1 dl havregryn
1 dl rågkross
1 dl vetekross
2 dl rostade solrosfrö
1 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor eller någon annan favoritkrydda
Flingsalt att strö på

Gör så här: Blanda yoghurt och sirap i en bunke, blanda alla de övriga (torra) ingredienserna i en annan bunke. Rör i de torra ingredienserna i yoghurtblandningen. Häll i bröddegen i en bakplåtspappersbeklädd brödform och strö över lite flingsalt (alt lite linfrö, havregryn eller något annat gott), grädda sedan i 45 minuter i 200 grader. Njut sedan med lite bregott på! (lättmargarin är bara skit, köp riktigt smör istället)

Ha det bra, det har jag! 

Margareta Miltodrar om du har något bra tips på mat med mycket n

Grattis till babyn i magen!!!!!!!