Het-söt BBQ sås

Hej på er!

Idétorkan inför middagsvalet kryper gärna på, speciellt så här års när det mesta känns lite tråkigt. Det jag själv oftast behöver tips på är såsen så därför tänkte jag idag dela med mig av ett smaskigt recept på en hot´n sweet barbequesås som är supergott till både kött, kyckling och fisk, gärna grillat! Man kan även använda den som glace på till exempel kött eller loin ribs (revben), de sista minutrarna på grillen/i ugnen. Den innehåller en hel del socker och bränner därför lätt så håll koll på det! Jag serverade denna sås på en "julmiddag" (utan julmat) tillsammans med pommes chateau, julienne på morötter och purjolök och glaserade loin ribs, middagen blev väldigt uppskattad!

Till cirka 4-6 portioner:

1 gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
2 msk EVOO (olivolja)
1,5 dl chilisås
400 g krossade tomater alt. hackade färska, mogna tomater
½ dl äppelcidervinäger/balsamicovinäger
½ dl worchestersås
½ dl mörk sirap
1 msk dijonsenap
1 msk hackad färsk oregano
1 msk hackad färsk timjan
½ tsk salt
några stänk tabasco
1 tsk soja
generöst med drag med pepparkvarnen

Gör så här: 
Fräs löken och vitlöken i oljan i några minuter, så att det får lite färg. Häll sedan i alla övriga ingredienser och koka ihop i minst en halvtimme, gärna längre. Är den lös: red av med lite maizena eller arrowrot, är den för tjock: häll i lite hönsbuljong. 

Smaklig måltid!