Grönkålschips
Nu är det säsong för kål i alla dess former och att äta säsongsanpassat är super, både för klimatet och plånboken :) Många kålsorter, grönkål speciellt, är fullproppade med antioxidanter, vitaminer och mineraler som boostar immunförsvaret och stärker kroppen.
Här kommer ett recept på goda keto/lchf snacks:
Grönkålschips
Grönkål
Rapsolja
Flingsalt
Svartpeppar, nymalen
Gör såhär: Skär bort stammen på grönkålsbladen och dela sedan bladen i mindre bitar. Häll över rikligt med olja, salta och peppra. Knåda bladen så att olja och kryddor kommer in i alla skrymslen. Gratinera i ugn i 175 grader i ca 10 minuter, tills bladen blivit krispiga och lite gyllene i kanterna.
Jag använder rapsolja, även om jag tycker att olivolja egentligen är en bättre olja, med bättre fettsyrabalans, men eftersom den försämras snabbt i sin fettsyrasammansättning vid upphettning så använder jag den bara kall!
