Tre favoriter med tomat! đ
SĂ„hĂ€r Ă„rs sĂ„ Ă€r det inte sĂ€song för tomat hĂ€r i Norden, men man kan fortfarande fĂ„ tag i hyfsat nĂ€rproducerade tomater, dock sĂ„ smakar de inte lika mycket som under sommarsĂ€songen och kan behöva "förĂ€dlas" för optimal njutning!Â
Â
HÀr följer tre av mina favoritrÀtter med tomat, att Àtas som tillbehör eller allena.
Â
Caprese:
Tomat
Buffelmozzarella
Rödlök
Olivolja
Vit balsamvinÀger
Basilika, fÀrsk
Flingsalt
Svartpeppar, nymalen
Gör sĂ„hĂ€r: skiva och varva tomat, mozzarella och rödlök. Ringla över olivolja och vinĂ€ger, salta och peppra och lĂ€gg pĂ„ basilikablad. Klart!Â
Buffelmozzarella
Rödlök
Olivolja
Vit balsamvinÀger
Basilika, fÀrsk
Flingsalt
Svartpeppar, nymalen
Gör sĂ„hĂ€r: skiva och varva tomat, mozzarella och rödlök. Ringla över olivolja och vinĂ€ger, salta och peppra och lĂ€gg pĂ„ basilikablad. Klart!Â
Â
Bakad fetaost med tomat
Fetaost
coctailtomater
Rödlök
Rapsolja
Svartpeppar, nymald
Â
Gör sÄhÀr: lÀgg osten i en ugnsform, skiva tomater och lök och lÀgg över, peppra och ringla över olja. Gratinera i ugn i 175 grader ca 10 minuter.
Â
Sallad med tomat och getost
Rucola
Tomat
Paprika
Rödlök
Getost
Â
Dressing:
Olivolja, ca 1 dl
Dijonsenap, ca 1 msk
Vit balsamvinÀger, ca 2 msk
Pressad vitlök, 2 klyftor
Salt och peppar
Â
Gör sÄhÀr: lÀgg ut rucola pÄ ett stort fat, dela i lagom bitar tomat, paprika och lök, och lÀgg pÄ. Smula osten över. Blanda ihop ingredienserna till dressingen, vispa slÀt och hÀll över. Klart! SuperfrÀsch sallad!
Â
Ha det vĂ€l och Ă€t gott đ
Â




Â