En-manna-middag

Sitter här i min ensamhet och det börjar kurra i magen. Något lätt, snabbt och väldigt gott jag brukar slänga ihop då är pasta med min kryddiga tomatsås. Idag blev det kungsörnens Tortiglioni, vit fiber, för er som funderar på hur "fullkornspastan" vit fiber med mycket kostfiber och lågt GI kan vara vit så kan jag avslöja att det är inte fullkorn utan resistent stärkelse de tillsätter istället. Resistent stärkelse finns tex. naturligt i råa potatisar och kan inte brytas ner av kroppen men fungerar som ett kostfiber och verkar kolesterolsänkande (när kostfiber går igenom kroppen och tarmarna "drar" den med sig gallsalter och kroppen känner då av detta och börjar producera nya gallsalter. För att producerar gallsalter använder kroppen det onda kolesterolet och därmed minskar kolesterolhalten i blodet). Nåväl, här kommer ett kick-ass recept på Dianas franska tomatsås:

  • 1 burk krossade tomater, á 400 g
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten röd lök
  • 2-3 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk balsamicovinäger
  • 2 tsk EVOO (Extra Virgin Olive Oil)
  • några stänk Hot Sauce
  • Några kvistar färsk, hackad rosmarin och timjan
  • ganska många drag med Santa Marias Roasted Garlic & Pepper
  • 1/2 buljongtärning (ta din favorit, jag tycker kyckling funkar till det mesta)
  • Salt
Hetta upp en panna (jag använder min favorit: Jamie Oliver, tefal: I LOVE!) häll i oljan och båda lökarna och fräs några minuter tills löken karamelliserat och blivit gyllene häll då i vitlöken, rosmarin och timjan och fräs ytterligare någon minut. Häll sedan på balsamicon, hot sauce, tomat kross, buljongtärning, Garlic & pepper och salta. Låt såsen puttra en stund och njut! (Ingen höjdare att frysa)

Tips: Denna underbara tomatsås är jättegod att tillaga dina frikadeller i, du kan använda den som grund till köttfärssås, lasagne m.m.

Nu ska jag hälsa på min kärlek i Revinge. Ha det så bra, mys så mycket ni kan och njut av livet! Kram Lady Di